Παραλίες της Λευκάδας...

Όταν ο Θεός δημιούργησε τη Λευκάδα, φρόντισε να της προσφέρει όλο το μπλε της παλέτας του. Καταγάλανα, καθαρά νερά, απέραντη αμμουδιά, ασυναγώνιστη ομορφιά, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν μερικές από τις δημοφιλέστερες παραλίες παγκοσμίως.

Κάθισμα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερωτευτεί κανείς τα γαλαζοπράσινα νερά και την κατάλευκη αμμουδιά του Καθίσματος. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι πλήρως οργανωμένη παραλία. Η εξωτική της ομορφιά σε καθηλώνει και το μοναδικό της τοπίο προσφέρει μαγικά ηλιοβασιλέματα.


Πόρτο Κατσίκι

Τα λόγια είναι περιττά. Ατέλειωτη αμμουδιά, απόκρημνα βράχια με κρυφά μονοπάτια και ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα σκηνικά του νησιού. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Πόρτο Κατσίκι με καραβάκι από τη Βασιλική, αλλά και με δικό σας όχημα μέχρι ένα σημείο και κατεβαίνοντας ύστερα περίπου 100 σκαλιά μέχρι την παραλία.


Εγκρεμνοί

Μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Μεσογείου, με τόσο τυρκουάζ νερά που κόβουν την ανάσα! Έχει μήκος περίπου 2χλμ, κατάλευκη άμμο και τοπίο με απαράμιλλη ομορφιά.


Βασιλική

Είναι η παραλία του ομώνυμοι οικισμού και η αγαπημένη των wind surfers. Συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες του κόσμου και στις 3 καλύτερες της Ευρώπης για windsurfing. Εδώ διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ water sports. Στη δυτική πλευρά της παραλίας η θάλασσα είναι μονίμως ήρεμη.


Άγιος Νικήτας

12χλμ νοτιοδυτικά της Λευκάδας βρίσκεται το παραδοσιακό χωριό του Αγίου Νικήτα. Γαλάζια πεντακάθαρα νερά και λευκή αμμουδιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Το χωριό, αν και παραδοσιακό, διαθέτει ό,τι μπορεί να χρειαστεί κανείς στις διακοπές του. Η παραλία είναι μικρή, όμως σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι παραλίες Μύλος, Πευκούλια και Κάθισμα.


Αγιοφύλι

Από τη Βασιλική μπορεί κανείς πολύ εύκολα με καραβάκι να φτάσει σε έναν μικρό παράδεισο. Βοτσαλάκια και βαθιά δροσερά νερά, απότομοι βράχοι για θεαματικές βουτιές, συνθέτουν ένα διαφορετικό, από τις υπόλοιπες παραλίες, σκηνικό. Σημειώστε πως η παραλία είναι οργανωμένη και υπάρχει και καντίνα.