Η Λευκάδα...

Ο επισκέπτης στο "στεριανό" νησί της Λευκάδας διαπιστώνει αμέσως πως η αλήθεια για την ομορφιά της, ξεπερνά κάθε φήμη. Εύκολα προσβάσιμη, φιλόξενη και ζωντανή, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τέλειες διακοπές. Η πρόσβαση στο νησί είναι ιδιαίτερα εύκολη, αφού σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας, η Λευκάδα συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας πλωτής γέφυρας μήκους 50 μέτρων.

Το Ιόνιο πέλαγος αδημονεί να αγκαλιάσει τις εμπειρίες των επισκεπτών του νησιού. Κάθισμα, Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι, από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου, που βραβεύονται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία και κερδίζουν διεθνείς διακρίσεις, θα κερδίσουν και την καρδιά σας.

Περιπλανηθείτε στα καλντερίμια της πόλης, τα μικρά λιθόστρωτα δρομάκια, δείτε τα όμορφα γραφικά σπίτια και κάντε μια στάση για δροσερά ροφήματα και γλυκά στην πλατεία, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξου άφοβα.

Η δυτική ακτή προσφέρεται για όσους αναζητούν ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Κρατήστε το χέρι του άλλου σας μισού και απολαύστε τη φαντασμαγορική θέα. Ένα εξαιρετικό σημείο με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα είναι ο Προφήτης Ηλίας στην Εγκλουβή, αλλά και το Ακρωτήρι του Λευκάτα, όπου ο ήλιος βυθίζεται στο βαθύ μπλε της θάλασσας.

Η Λευκάδα ονομάζεται και νησί των ποιητών, χάρη στους διάσημους ποιητές που γεννήθηκαν ή έζησαν στο νησί, όπως ο Βαλαωρίτης, ο Σικελιανός κ.ά. Ανακαλύψτε κι εσείς τους μαγευτικούς τόπους που ενέπνευσαν τους ποιητές, και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το μουσείο του Άγγελου Σικελιανού και το ιστορικό κέντρο του Λευκάδιου Χερν.

Η Λευκάδα, με το ιδιαίτερο τοπίο και το μοναδικό φως της, έχει μια έντονη γευστική ταυτότητα, ανάλογη με τη λαϊκή και την πνευματική ταυτότητά της. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό μουσείο του νησιού που στεγάζεται στο κτίριο του πνευματικού κέντρου και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για το ποια έκθεση φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης "Θεόδωρος Στάμος" που βρίσκεται στην πλατεία Μαρκά, στο κέντρο της πόλης.

Το τουριστικό προφίλ του νησιού είναι πλήρως ανανεωμένο και προσφέρει ιδανικά καταφύγια απόλαυσης και χαλάρωσης. Μέσα στη φύση ή δίπλα στη θάλασσα, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, άρτια αισθητική και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και ζήστε τις διακοπές των ονείρων σας.